Mezze
Koude Voorgerechten
HUMUS
12.00
Romige dip van kikkererwten & tahini
HUMUS HALABI
14.50
Aleppijnse humus bedekt met lamsvlees
MUTABAL
12.00
Kaviaar van geroosterde aubergine & tahini
SALATET RAHEB
12.00
Fijne brunoise van geroosterde aubergine & paprika, op smaak gebracht met granaatappel
MUHAMMARA
12.00
Tapenade van geroosterde rode paprika & walnoten
MUJEDDARA
10.50
Met komijn geparfumeerde rijst, groene linzen & gekarameliseerde ui
MUSSAKA
12.00
Tomatensausje van geroosterde aubergine, kikkererwten & ui
FASULIYEH
10.50
Grootvader’s favoriete sperziebonen in tomatensaus
BURGUL BI BANADORA
12.00
Bulgur op nostalgische wijze
BAMIEH
12.00
Gombo’s op grootmoeder’s wijze
SHANGLISH
12.00
Gerijpte schapenkaas geserveerd met fijngesneden ui, tomaat & tijm
FOUL
12.00
Tuinbonen op ouderwetse wijze
TARATOR
12.00
Pulled chicken met sesamzaad saus
DJADJIK
12.00
Verse authentieke kaas, geparfumeerd met knoflook & munt
LABNEH
10.50
Verse authentieke kaas.
WARAK ANEB
10.50
Traditionele met rijst gevulde wijnbladeren
KEBBEH NAYEH
14.00
Pittige mengeling van lamstartaar & fijne bulgur
HABRA NAYEH
14.00
Pure lamstartaar vergezeld met knoflook dip
TABULEH
12.00
Slaatje van bladpeterselie met fijne bulgur en tomaat, dressing van citroen & olijfolie
FATUSH
12.50
Fris & krokant slaatje bedekt met knapperig Libanees platbrood
SHAWANDAR
12.00
Zoetzuur rode bieten slaatje
SALATET ARDISHOKI
12.00
Artisjok salade volgens mama’s recept
SAMAKET SULEIMAN
16.50
Gerookte zalm Mère Liban
CRIDES
16.50
Noordzeegarnalen op huiswijze
Mezze
Warme Voorgerechten
FALAFEL
12.00
Krokantje van kikkererwten
KEBBEH
12.00
Krokantje van bulgur gevuld met lamsvlees & pijnboompitten
RIQAQAAT
12.00
Krokant rolletje van berggeitenkaas & nigella zaad
HALOUMI
12.50
Warme streekkaas van schapenmelk
BATATA HARRA
10.50
Pittige aardappeltjes op Darwish's huiswijze
ARAYES
16.00
Geroosterd Libanees platbrood met rundsvleesvulling
ARAYES BI DJEBNEH
18.50
Geroosterd Libanees platbrood met rundsvlees-& haloumi kaasvulling
KILLAGE DJEBNEH
15.50
Geroosterd Libanees platbrood met haloumi kaasvulling
SAMBOSAK
10.50
Ovengebakken pasteitje van zachte kaas
BALBAKIJEH
10.50
Ovengebakken pasteitje van gemalen lamsvlees
FATAYER SABANAKH
10.50
Ovengebakken pasteitje van spinazie & sumac
MAKANEK
12.50
Traditionele lamsworstjes met knoflook & koriander
SUDJOK
12.50
Pittige lamsworstjes op traditionele wijze
DJAWANEH
12.00
Kippenvleugeltjes overgoten met citroen, koriander & knoflook
SAWDA
12.00
Gevogeltelever op grootmoeder’s wijze
RAS ASFOUR
12.50
Lamsfilet op smaak gebracht met citroen & pijnboompitten
MAKALI
11.00
Gefrituurde groentjes op Midden-Oosterse wijze genappeerd met tahini
CRIDES BI TOUM
16.50
Scampi met knoflook met een jus van citoen & koriander
CALAMARES
18.00
Huisbereide, krokant gefrituurde pijlinktvisringen
SULTAN BRAHIM
22.00
Gepaneerde rode mul
Mezze
Discovery Mezze
MEZZE TRADITION
23.00
Humus Mutabal Falafel Riqaqaat Fatush
MEZZE MÈRE LIBAN
26.00
Humus Djadjik Crides meshwi Sultan brahim Calamar Fatush
Vis
SAMAKEH HARRA
36.00
Goudbrasem gegrild op houtskool
SULTAN BRAHIM
34.00
Roodbaars gegrild op houtskool
CRIDES MESHWI
32.00
Gamba’s à la plancha, gegrild op houtskool
SAMAKET MUSSA
34.00
Noordzeetongfilet in sausje van sesamzaad
BAAS EL BAHR
32.00
Zeebaars filet in sausje van sesamzaad
Al onze hoofdgerechten worden vergezeld door op houtskool gegrilde tomaat en ui. Pittig gekruide krokante aardappelblokjes of Belgische frietjes naar keuze. Huisbereide knoflook dip.
Vlees
SHISH TAUK
28.00
Gemarineerde kipspies gegrild op houtskool
LAHMEH MESHWI
32.00
Lamsspies gegrild op houtskool
KEBAB HALABI
28.00
Lamsgehaktspies op Aleppijnse wijze, gegrild op houtskool met ui & peterselie
KEBAB BADINDJAAN
30
Spies van lamsgehakt, aubergine & tomaat gegrild op houtskool
CASTALETTA
32.00
Lamsribbetjes gegrild op houtskool
FERRI MESHWI
30
Kwartel gegrild op houtskool
Al onze hoofdgerechten worden vergezeld door op houtskool gegrilde tomaat en ui. Pittig gekruide krokante aardappelblokjes of Belgische frietjes naar keuze. Huisbereide knoflook dip.
Menu's
The Fisherman
56.00 p.p
Samaket Suleiman - Labneh bi toum
Crides bi toum - Burgul bi banadora
Sultan brahim
Dessert
The Travelling Gourmet
52.00 p.p
Tabuleh - Humus - Mutabal
Falafel - Riqaqaat
Kebab - Shish tauk
Dessert
The Gardener
54.00 p.p
Fatush - Humus - Salatet raheb
Fatayer Sabanekh - Riqaqaat - Falafel
Fasuliyeh - Mujeddara
Dessert
The Little Discoverer
24.00
Shish tauk or Kebab or Fish sticks
Belgian fries
Salad
Ice cream
Alle gerechtjes zijn in detail terug te vinden op de voor – en hoofdgerechten kaart.
* minimaal twee personen
Lunch
32.00
Traditionele dagschotel vergezeld van mezze.
Dessert.
Desserts
KNAFEH
12.00
Krokant & smeuïg kaastaartje, huisbereide suikersiroop & pistachio
ATAYEF
12.00
Mamma’s, met room gevulde, griesmeel flapjes met een vleugje oranjebloesem
CHAYBYAAT
12.00
Krokant bladerdeegflapje met zachte roomvulling met een bolletje crème de lait ijs
BAKLAWA
12.00
Midden - Oosters bladerdeeggebakje met honingzoete amandelen, pistachio
RIZ BEL HALIB
8.00
Ambachtelijke rijstpap op moeder’s wijze